domingo, 10 de octubre de 2010

MANIFEST DE LA COMISSIÓ EXECUTIVA PROVINCIAL DE JSPV-ALACANT DAVANT DEL 9 D'OCTUBRE

Un any més arriba el 9 d’octubre, la festa del poble valencià, i un any més aquest poble torna a celebrar la seua diada sumit en la més profunda decepció amb el govern de la generalitat i amb les seues polítiques lingüístiques i culturals més que insuficients. Enguany, en un intent més per menysprear la llengua, els retrògrads que ens governen deixaran 95.000 alumnes que cursen els seus estudis de l'etapa obligatòria en algun dels centres del País Valencià sense la possibilitat de fer-ho en la llengua d’Ovidi, aquell poeta que fa 15 anys que fa vacances.
Un any més arriba el 9 d’octubre, la festa del poble valencià, i un any més aquest poble veu com el govern de Francesc Camps opta per commemorar aquest dia amb quatre pseudo-actes culturals contats, ja que ni ell ni cap dels seus companys de govern creu en aquest dia ni en tot allò que de manera identitària i culturalment representa.
Un any més arriba el 9 d’octubre, la festa del poble valencià, i un any més aquest poble segueix sense poder sintonitzar el canal de televisió català TV3 a causa dels capritxos d'aquells que diuen governar-nos, per la por que tenen al coneixement i a la informació. Un coneixement i una informació que ells prefereixen ometre en Canal 9, una televisió partidista que ignora una bona part dels valencians en benefici dels partits i les institucions de dretes afines al Partit Popular.
Un any més arriba el 9 d’octubre, la festa del poble valencià, i un any més aquest poble s’adona de que no és més valencià el que més crida al vent que ho és, ni el que porta una senyera més gran, ni el que s’ompli el pit apropiant-se dels signes d’identitat valencians, sinó que ho són tots aquells que lluitem des del progrés per la conservació de les nostres tradicions, la nostra llengua i pel nostre sentiment de territori, sense militar necessàriament en partits nacionalistes.
Un any més arriba el 9 d’octubre, la festa del poble valencià, i un any més aquest poble veu cada vegada més la necessitat de trencar el silenci imposat per Camps i els seus amics, de recuperar la política, de fer sorgir nous missatges que tornen a generar sentiments d’unió entre els progressistes valencians que no poden ni volen acceptar un minut més la situació actual del nostre País Valencià i de la nostra llengua.
Un any més arriba el 9 d’octubre, la festa del poble valencià, i els Joves Socialistes de la Província d’Alacant ens sentim orgullosos de formar part d’aquesta terra que combina els vents del Cap de Sant Antoni, el mar ric en espècies de Tabarca, les Salines de Santa Pola o la abundant flora de la Mariola. Nosaltres joves i socialistes seguirem lluitant arreu del País Valencià per aconseguir que aquest poble continue avançant socialment sense perdre ni un signe d’identitat més. Nosaltres joves i socialistes, treballarem per canviar la dinàmica al nostre País. I d’ací a un any, unint la nostra veu junt a la teua, cridarem ben fort a l’uníson, ben fort al vent: que es fa saber a tothom, que la fera ferotge ja no ens traurà mai més la son.


Comissió Executiva Provincial
Joves Socialistes de la Província d’Alacant

No hay comentarios:

Publicar un comentario